In-Vitro fertilizasyon (IVF) yardımcı üreme teknolojileri arasında en yaygın yöntemdir.

Tüp Bebek tedavisi üç aşamalıdır: Yumurta ve sperm toplanması, döllenme ve embriyo implantasyonu. Yumurta ve sperm toplanması yumurta sayısını arttırmak amaçlı yapılan ilaç tedavisinden sonra gerçekleştirilir. Hekimler bundan sonra hormon düzeylerini takip eder ve vajinal ultrason ile olgunlaşmalarını beklerler. Toplamadan 36 saat önce hormon enjeksiyonu ile yumurtaların olgunlaşması garantiye alınır. Erkeğin spermi ise aynı anda toplanır. Eğer bu süreçte sorun yaşanıcak ise çeşitli cerrahi metodlar ile spermi elde etmek mümkündür.

Yumurtalar hazır olunca ayrı ayrı ince bir iğne kullanılarak toplanır. Iğneye bağlı bir emme cihazı hastaya çok az rahatsızlık vererek bireysel yumurtaları toplar.

Suni döllenme: Tüp bebek tedavisinin geleneksel döllenme işlemi aşamasında laboratuvar ortamında yumurta ile spermin bir araya getirilmesidir. Genelde fertilite klinikerinde döllenme başarısı oranlarını arttırmak için sitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) kullanılır. ICSI sürecinde yumurtanın merkezine sperm enjekte edilir.

Embriyo yerleştirilmesi: Embriyolar 1 ile 5 gün arasında süren bir süreç sonrası rahim içine aktarılabilir. Embriyo transferini 5. gün gerçekleştirmek doğal sürece en yakın uygulama olmakla beraber bu dönemde embyro olgunlaşmış olduğundan hücre bölünmesi ve çoğul gebelik riski azalır.

Başarı Oranları: Tüp Bebek başarı oranları birçok faktöre bağlı olarak değişir ve başarılı gebelik oranı her tüp bebek merkezine göre değişmektedir.

Tüp bebek tedavisi olan hastanın transferden sonra yatarak dinlenmesi gerekir ve üç gün boyunca yoğun faaliyetlerden uzak durmalıdır.

Ülkede kalış süresi: 21-25 gün, eğer hasta kendi ülkesinde başlar ise daha az bir sürede tedavi olabilir.

IVF Klinikleri Türkiye

Once you click the button you will receive your quote in your email within a few minutes and we will never spam you.

By submitting the form you agree that you will be contacted by phone call, text message or email